GAZ AUTO PRAHA s.r.o.

GAZ / RAG s motorem Andoria 85 kW EURO4

30. 05. 2007

Od 1.6.2007 se rozšiřuje nabídka přeplňovaných vznětových motorů Andoria, určených pro vozidla GAZ / RAG - GAZelle, o další provedení o výkonu 85 kW při 3700 ot/min, s kroutícím momentem 256 Nm při 2000 ot/min. Tento motor splňuje nové přísnější emisní limity EURO 4 a doplňuje tak stávající nabídku motorů EURO 3 o výkonu 66 resp 75 kW

    Zbrusu nový motor o objemu 2637 ccm nese označení ANDORIA ADCR 2,6TDi EURO 4.

    Zkratka ADCR, která se "dešifruje" jako "Andoria Diesel Common Rail" napovídá, že tento motor je vybaven poslední generací systému přímého vstřikování paliva firmy BOSCH typu COMMON RAIL.

    Právě vstřikování (včetně veškerých navazujících dílů typu čidla, snímače, řídící jednotka a podobně) od firmy BOSCH je zárukou kvality a trvanlivosti, která je od motorů této kategorie očekávána. Výhodou je také použití přímého vstřikování typu COMMON RAIL které i u ostatních výrobců postupně vytlačuje a nahrazuje zastaralý typ přímého vstřikování typu čerpadlo - tryska (někdy také označovaný německy jako pumpe-duse nebo PD), který již dosáhl maximálních plnících tlaků a není technicky ani technologicky schopen dalšího vývoje.

    Také zvýšený objem motoru nebyl zvolen pouze náhodně, ale promyšleně v rámci prodloužení životnosti motoru, protože jak ukazuje praxe ostatních výrobců, jsou motory s malými objemy ale srovnatelnými výkony mnohem více zatěžovány což ve svém důsledku rapidně zkracuje jejich životnost. U většiny těchto méně objemových motorů je výkon dosahován díky zvýšení plnícího tlaku turba což v konečném důsledku zvyšuje tlak na jednotlivé součásti motoru a způsobuje jejich rychlejší opotřebení.

    Nový motor ANDORIA ADCR EURO4 s přímým vstřikováním paliva typu Common Rail přichází nejen s novým blokem motoru se zvýšeným obsahem, ale také se zcela novou hlavou válců s hydraulicky automaticky vymezovanou vůlí ventilových zdvihátek. Tudíž odpadá nutnost kontroly vůle ventilů po ujetí 20.000 km jako tomu bylo u předchozí verze EURO 3.

Za prodejní tým společnosti GAZ AUTO PRAHA, s.r.o.

Michal Hodík - Jednatel společnosti

 

 


 

Videogalerie

Sledujte náš youtube channel

Nepřehlédněte!


e-Cat GAZ

e-Shop GAZ
Ke stažení

Která z nabízených značek je Vám nejbližší?

ARO (18%)
UAZ (22%)
GAZ (25%)
HONKER (10%)
LUBLIN (8%)
DONG-FENG (8%)
Ani jedna... (8%)

Zajímavé odkazy:


Auta do terénu
Čtyřkolky.com

Najdete nás na Facebooku:

Sledujte stránky GAZ.cz na facebook.com