GAZ AUTO PRAHA s.r.o.

GAZ - TITAL AC-2/40 "KOSATKA"

14. 08. 2007

V minulém týdnu proběhla schůzka vedení naší společnosti se zástupci společnosti TITAL (Ukrajina) na které bylo rozhodnuto o rozšíření nabídky hasičských vozidel značky TITAL pro ČR postavených na podvozcích GAZ / RAG o nový model AC-2/40 "KOSATKA" (Automobilová cisterna - CAS) postavený na podvozku GAZ / RAG - 331073 VALDAJ s motorem ANDORIA 4,4TD INTERCOOLER (100kW / 470 Nm)

Doposud naše společnost nabízela pouze menší modelovou řadu požární techniky do celkové hmotnosti 3,5 tuny pod označením TITAL APP-2 "DELFÍN" na podvozcích GAZ / RAG - 33023 a 330273 GAZelle s motory ANDORIA EURO 3 (75 kW / 235 Nm) resp. EURO 4 ( 85 kW / 256 Nm)

Tato menší nabízená ředa APP2 "DELFÍN" byla vhodnější pro rychlé zásahy v těsných městských uličkách, kde je velice obratná díky krátkému rozvoru 2.900 mm a zároveň schopná řešit otázky tzv. prvního zásahu a to hlavně díky svému vybavení obsahujícímu nádrž na vodu o obsahu 400L, vlastní čerpadlo, elektrocentrálu, pěnosměšovač a řadu dalšího vybavení nutného pro vyproštění osob např. při dopravních nehodách. I díky těmto vlastnostem je APP2 "DELFÍN" řazen mezi vozy RZA (Rychlý zásahový automobil)

Nová řada vozidel AC-2/40 "KOSATKA" je oproti vozidlům "Delfín" postavena na podvozcích VALDAJ s celkovou hmotností 7.400 Kg tj. v kategorii N2. Vozidlo je vybaveno vlastní nádrží na 2.000 L vody, druhou nádrží na 120 L pěny, vysokotlakým čerpadlem RUBERG které dodává ve 30 metrech 100 litrů vody za sekundu.

Co je však hlavní výhodou vozidel "KOSATKA" je prostorná kabina pro 1+5 (popřípadě 1+6) členů posádky na které byla vyřešena otázka dveří pro druhou řadu sedadel. Toto řešení (viz. přiložené foto) navýšilo hmotnost kabiny o pouhých 7 kg!  plně odpovídá všem předpisům pro požární techniku a požadavkům českého certifikačního ústavu požární techniky TÚPO.

Nový model "KOSATKA" bude v nejbližších týdnech certifikován pro použití u českých hasičů jako CAS tedy cisternový automobil.

Další podrobnosti o tomto vozidle najdete v nejbližších týdnech v nové části našich stránek věnované výhradně hasičské technice TITAL na podvozcích GAZ / RAG s motory ANDORIA.

Za společnost GAZ AUTO PRAHA

Michal Hodík - Jednatel společnosti


 

Videogalerie

Sledujte náš youtube channel

Nepřehlédněte!


e-Cat GAZ

e-Shop GAZ
Ke stažení

Která z nabízených značek je Vám nejbližší?

ARO (18%)
UAZ (22%)
GAZ (25%)
HONKER (10%)
LUBLIN (8%)
DONG-FENG (8%)
Ani jedna... (8%)

Zajímavé odkazy:


Auta do terénu
Čtyřkolky.com

Najdete nás na Facebooku:

Sledujte stránky GAZ.cz na facebook.com