GAZ AUTO PRAHA s.r.o.

Statistiky výroby a prodeje světových výrobců

14. 09. 2007

Automotive News Europe nedávno zveřejnil statistiky počtu vyrobených a prodaných vozidel u 50 největších automobilových výrobců. Na první místo se po dlouhé době nadvlády amerických koncernů GM / FORD / CHRYSLER dostala japonská TOYOTA s 9 miliony vyrobených vozů. Nás těší 25. místo holdingu GAZ s 237.016 vozidly.

Holding "Skupina GAZ" je zároveň i 3. největším výrobcem autobusů na světě. Autobusy se v rámci skupiny GAZ vyrábějí v Pavlovském, Likinském, Kurganském a Golicinském autobusovém závodu.

Holding GAZ je zároveň výrobcem osobních, lehkých užitkových, nákaldních a speciálních vozidel, výrobcem motorů, již zmíněných autobusů, manipulační techniky ale také bagrů, jeřábů, pásových či obrněných kolových vojenských vozidel a mnohého dalšího.

Celkově holding GAZ, který je největším automobilovým holdingem RF s nejdelší historií výroby automobilů v Rusku,  představuje 18 závodů v 10 regionech Ruské Federace.

Mezi značkami, které vyrábí holding GAZ nalezneme kromě známých značek GAZ - VOLHA, SOBOL, GAZelle, VALDAJ, SADKO také značky LDV, PAZ, LiAZ, JaMZ, UMZ, URAL a mnohé další.

Další informace o holdingu GAZ a jeho aktivitách naleznete na stránkách: http://www.gazgroup.ru/

 


 

Videogalerie

Sledujte náš youtube channel

Nepřehlédněte!


e-Cat GAZ

e-Shop GAZ
Ke stažení

Která z nabízených značek je Vám nejbližší?

ARO (18%)
UAZ (22%)
GAZ (25%)
HONKER (10%)
LUBLIN (8%)
DONG-FENG (8%)
Ani jedna... (8%)

Zajímavé odkazy:


Auta do terénu
Čtyřkolky.com

Najdete nás na Facebooku:

Sledujte stránky GAZ.cz na facebook.com