GAZ AUTO PRAHA s.r.o.

7. ročník jarního otvírání silnic GKČR

18. 05. 2008

O tomto víkendu proběhl v bývalém vojenském prostoru v Milovicích již 7. ročník jarního otvírání silnic - jarního závodu občanského sdružení GAZ KLUB Česká republika. Klub tak zahájil letošní veteránistickou sezónu. Na startu závodu, který mohla vyhrát posádka s nejméně ujetými kilometry dle slepé mapy...

...a nejvíce nasbíranými body při plnění úkolů na jednotlivých kontrolách, se sešlo více než 40 posádek s vozy GAZ - Volha 21, 24, 3110, GAZ-69, GAZ - 46, ale i UAZ - 452, UAZ-469, VAZ i vozy mnohých dalších značek nejen "z východu"

Na kontrolách se opradu děly věci! Hned první kontrola na které účastníky zastavovala hlídka VB posílená o jednoho pomocníka VB s patřičnou páskou na ruce kontrolovala nejen technický stav vozidla, ale i povinnou či méně povinnou a navíc dobovou výbavu. Na dalších pak čekaly na účastníky otázky ze zdravovědy či plnění různých úkolů.

Asi největší oblibě se těšila hned dvě kontrolní místa. Na prvním z nic byla střelba z paint-ballové pušky a to za běhu na pět cílů a na čas... ještě štěstí že tato kontrola byla posílena o možnost občerstvení pomocí guláše právě uvařeného v polní kuchyni. Největší atrakcí se však stala kontrola na které se účastníci mohli svést v BVP po tankodromu... díky zkušenému řidiči za volantem BVP se jízda terénem stala opravdovým zážitkem i pro nejednoho ostříleného "gazistu"

V sobotu večer pak proběhlo vyhlášení nejlepších na prvních 3 místech v kategoriích "leštěnky" a "vozy s pohonem 4x4" 

Letošní ročník "jarního závodu" pořadatelsky zajišťoval náš kolega a kamarád Honza Frk s partou svých kamarádů a zaměstnanců autorizovaného servisu GAZ / RAG / UAZ / ARO v Praze - Kolodějích.

Další informace o této i dalších akcích pořádaných občanským sdružením GAZ KLUB Česká republika jehož činnost naše společně také částečně sponzoruje naleznete na stránkách www.gazklub.cz  


 

Videogalerie

Sledujte náš youtube channel

Nepřehlédněte!


e-Cat GAZ

e-Shop GAZ
Ke stažení

Která z nabízených značek je Vám nejbližší?

ARO (18%)
UAZ (22%)
GAZ (25%)
HONKER (10%)
LUBLIN (8%)
DONG-FENG (8%)
Ani jedna... (8%)

Zajímavé odkazy:


Auta do terénu
Čtyřkolky.com

Najdete nás na Facebooku:

Sledujte stránky GAZ.cz na facebook.com