GAZ AUTO PRAHA s.r.o.

GAZ koupil podíl ve VM MOTORI

09. 09. 2008

Společnost GAZ Group , jeden z největších ruských producentů automobilů, se dohodla s koncernem General Motors na odkupu padesátiprocentního podílu v italské továrně VM Motori, která se již dlouhé roky specializuje na vývoj a výrobu vnzětových motorů. VM Motori dosud spolupracovala zejména s GM na vývoji vznětových motorů pro vozy Opel a GM Daewoo (evropský Chevrolet) a dokončuje vývoj nového šestiválce s objemem 2,9 l, určeného pro Cadillac CTS.

Tento kontrakt umožní společnosti GAZ přístup k moderním vznětovým motorům pro své lehké užitkové vozy řad Gazelle a Maxus, ale také pro osobní model Volha Siber. V tomto případě se jedná o předchozí generaci Chrysleru Sebring, na jejíž sériovou produkci GAZ získal nedávno práva. Naprostá většina zmíněných modelů zamíří na domácí, ruský trh s cílem pokrýt rychle rostoucí poptávku po vozidlech všeho druhu.

Společnost VM Motori byla založena v roce 1947 a od svého vzniku se soustředila na vývoj a výrobu vznětových motorů pro zemědělské stroje, průmysl a lodě. Do segmentu automobilů vstoupila s nabytými zkušenostmi v sedmdesátých letech, kdy se její první motory rozezněly pod kapotami vozů Range Rover. Vloni VM Motori vyrobilo 96 000 motorů, z nichž 80% putovalo k externím odběratelům v podobě automobilových producentů.

Zdroj: Autorevue.cz


 

Videogalerie

Sledujte náš youtube channel

Nepřehlédněte!


e-Cat GAZ

e-Shop GAZ
Ke stažení

Která z nabízených značek je Vám nejbližší?

ARO (18%)
UAZ (22%)
GAZ (25%)
HONKER (10%)
LUBLIN (8%)
DONG-FENG (8%)
Ani jedna... (8%)

Zajímavé odkazy:


Auta do terénu
Čtyřkolky.com

Najdete nás na Facebooku:

Sledujte stránky GAZ.cz na facebook.com